čtvrtek 8. ledna 2015

LIDSKÉ EGO - VRCHOLOVÝ PREDÁTOR PLANETY ZEMĚ!

Lidé, máte ze sebe dojem, že jste vrcholoví predátoři planety Země? Já teda určitě ne!

Podle mě není člověk žádným přirozeným vrcholovým predátorem a jen si na něj hraje! Vždyť k tomu ani není přece přírodou nikterak vybaven. Nemá vystouplé špičáky, nemá drápy, neumí rychle běhat a má problémy chytit i utíkající slepici. Nemá jedové zuby, silné tělo na to, aby svou oběť obmotal a uškrtil, a ani tělo vyvinuté pro život a lovení potravy ve vodě. Nemá ani nic jiného, přirozeného, poskytnuto samotnou přírodou. Omlouvám se. Zapomněl jsem na jedno. Vyvinutý mozek jinak, než mají zvířata a ostatní živé bytosti! Když tak sleduji, co se kolem nás všechno děje, přijde mě spíše přirozené, že vrcholovými predátory planety Země se stala jen lidská nezkrocená EGA, která to duším lidí pouze denně našeptávají a lidé to již považují za přirozenou pravdu! Lidé do role vrcholových predátorů pasovala dle mého názoru jen jejich EGA, která nemají masy lidí ještě pod kontrolou a jsou jimi ovládáni. EGA se nedá zbavit a je naší přirozenou součástí. Ale být ovládáni EGEM, pro mě znamená nebýt plně svéprávnými a hlavně nebýt v součinnosti s přírodou a Matkou Zemí.

Místo pralesů plantáže palmy olejné
Bohužel to ještě velká většina lidí nedokáže plně rozlišit a podle toho to vypadá. Mnozí ti, co už nějak vnitřně alespoň trochu ucítili, že je to jinak, než že jsme ti vrcholoví predátoři, se ale ještě vesměs vezou v programech tohoto systému, ve kterém žijeme. Je jím sice velmi líto těch vykácených pralesů, zničených nádherných divokých přírodních ploch, denně v obludných rozměrech vražděných zvířat, jak v mořích, tak i na souši. Bez citu, rozvahy a vyššího smyslu pro společné dobro.

Hromadný, tak zvaný lov
Sice mnoho lidí vnímá, že zvířata přichází o život nepřirozeným, bezcitným způsobem, ale pokud si před tím zakryjí oči, tak si ten kus koupeného masa z hypermarketu na talíři velmi rádi vychutnají! Ale co by se dělo, kdyby takovým lidem někdo zastřelil jejich domácího mazlíčka s tím, že ho s chutí sní? Fotku povražděných psů a koček na kuchyňském stole v čínské restauraci jsem se však raději do tohoto článku neodvážil dát. Ale proč? Vždyť je to přece přirozené zabít jakékoliv zvíře z pozice největšího predátora planety Země, rozporcovat, usmažit a sníst. Na nás přece nikdo nemá, protože nemáme sice vybavení na přirozený lov pro své přežití, ale zase máme pušky, kovové pasti, sítě v mořích .... a rozum ovládaný převážně egem! Nevnímám problémem v tom, že lidé jedí maso. Ale vnímám problém v tom, jak se maso "vyrábí". V jakých zvířata žijí podmínkách, jak jsou živená, jak je s nimi zacházeno a jak jsou nikoliv s úctou zbavena života ve prospěch života dalšího, ale vysloveně zavražděna!

Dívka se zálibou střílet velká zvířata
Ale co by se dělo, kdyby takovým silným a neohroženým predátorům najednou z ničeho nic někdo vykácel jejich nádherný rozsáhlý sad, protože potřebuje vysadit hospodářské plodiny, které bude ve velkém zpracovávat i přes to, že výrobky z nich nejsou pro lidské organismy zdravé? Myslím, že v tomto případě by lidé najednou začali jednat úplně jinak, protože by jim někdo sáhl na "jejich hmotné statky", na kterých lpí.

Bachyně si dovolila bránit svá mláďata
Říkáme si vrcholoví predátoři, ale když se ocitneme tváří v tvář opravdovému predátorovi, či velkému zvířeti, máme většinou nasr.... v gatích, pokud u sebe nemáme nějakou výkonnou pušku, či kulomet! A kde je přirozené propojení s Matkou Zemí a cit pro začlenění do koloběhu přírody? Ten nám asi někdo sebral. A kdo? Soused? To asi ne. Sebral nám jej neustále se vyvíjený a modernizovaný systém ve kterém lidstvo žije už stovky let a který nám nepřirozeně určuje denní náplň každého dne okořeněnou záští, zlostí, nevraživostí, chamtivostí a nenasytností. A k tomu nám v této moderní době ještě denně přes média říká, co je správné, co si máme myslet a hlavně, co je IN, abychom nebyli před ostatními lidmi za šašky! A naše EGA jásají, jakou mají nádhernou úrodnou půdu pro svůj růst!

Byl jsem se mimo jiné aktivity několikrát za život podívat i na jatkách. To vám povím, zápach smrti, stresu ..... No hnus! K tomu jsme s manželkou žili před několika lety rok na eko farmě a měl jsem tu čet být s mnoha zvířaty od okamžiku jejich narození, do okamžiku jejich nepřirozené smrti. Chodil jsem s nimi na pastviny, pobýval ve stájích a dokonce jsem třeba ovečky a kozy vedl až k člověku, který je způsobem "košér" podřezával a porcoval pro strávníky na maso. V tu dobu jsem jedl maso, ale už jen 1x týdně.

Nevím proč, ale toto co jsem zde denně prožíval mě díky těm zážitkům už nepřišlo nikterak normální. Měl jsem tu čest se z blízka dívat do očí mnoha zvířatům při prvních krocích na tomto Světě po jejich narození. V okamžiku, kdy byly na volných pastvinách, v ustájení a i v okamžiku jejich smrti. Ten rozdíl jejich pohledů mě přivedl na jinou cestu. Protože v jejich pohledu, když jim řezník "suše" podřízl krk a život z nich začal vyprchávat jsem mohl zřetelně číst tato slova! PROČ? PANE BOŽE PROČ? 

Lidé přece nejsou na této planetě proto, aby vše živé, co si neříká a nevypadá jako člověk bez citu vyvraždili a snědli! Nebo rozvrtali planetu a vyndali z ní nerostné bohatství, udělali všude hospodářské plantáže ve jménu zisků a jejich obludných, nepřirozených ekonomických záměrů!!!

Jak by vám bylo?
Neodsuzujme je však za to, co tito lidé činí. Jen pojďme společně takovým lidem s láskou a respektem k nim samým ukázat, jak to doopravdy je. Oni nejsou všichni zlí. Oni jsou jen nevědomí, omámeni a vedeni svým nezkroceným EGEM.

Zkusme si všichni konečně uvědomit, komu opravdu patří příroda, nerostné bohatství a další dary Matky Země. Jen nadnárodním korporacím? Mocnářům, nebo lidským takzvaným lovcům? Nebo všem živým bytostem na této planetě žijících? Howgh.

Žádné komentáře:

Okomentovat