sobota 23. prosince 2017

DUŠE ČAJE - Jak žít změnu - (díl první)

Jana Sueneého Marka - (www.spontannibubnovani.cz) známe s ženou už několik let. Občas společně bubnujeme, povídáme o různých tématech a událostech. Jednoho dne jsme se potkali i v situaci, kdy náš přítel potřeboval chvíli klidu, jak vnějšího, tak primárně vnitřního, a my jsme mu nabídli doprovod do tohoto stavu bytí. Možná jen na chvíli, na zkoušku, nebo na měsíc, nebo již na pořád. Ale to už je vždy na člověku samém a na tom, kolik toho potřebuje cestou ještě přijmout, odhodit, prožít a dořešit. Slovo dalo slovo a dopoledne jsme společně pracovali a vydali se do oblasti, kde takový úžasný klid a pohodu máme všichni na dosah, bez nutnosti kamkoliv cestovat.

Nu a po tomto výletě najednou vzniklo spontánní, improvizované setkání o životě, našem životním příběhu a událostech, které prožíváme a hlavně jak je prožíváme. O tom jak vystoupit ze systému, přesto v pohodě a spokojeně žít. Jak  žít jinak. Jak najít svou cestu, poslání ...... Prostě, JAK ŽÍT ZMĚNU. 

V rámci pořadu DUŠE ČAJE, který náš přítel před několika měsíci aktivoval vzniklo oficiální úvodní povídání o naší skutečné životní cestě a rozmanitostech, které ji naplňovaly a naplňují. O skutečném prožívání toho, čemu se říká "ŽIVOT". 

VŠE, CO SE ČLOVĚKU V ŽIVOTĚ PŘIHODÍ, JE DOBROU PŘÍLEŽITOSTÍ KE ZMĚNĚ, JEN SE MUSÍME TO NAUČIT UVIDĚT.

Těžké životní situace nám dané do života nás naučili uvěřit v sami sebe. Ve svou jedinečnost, která je u každého naprosto nenahraditelná. Dostali jsme se v životě již do situací, kdy jsme neměli sílu se bránit změnám, a novému, které bouchalo roky na vrata. Tím nám bylo přirozeně umožněno v nitru sebe vše pustit a nechat jít svou cestou, nikoliv pod vedením naší mysli, ale pod vedením vyšší moci. A tím vlastně ve svém důsledku nepodlehnout a nenechat se dále ovládat životními situacemi, emocemi i pocity. Nenechat se ovládat ani ostatními lidmi a systémem ve kterém jako civilizace žijeme ...... Naše cesty se mohou stát pro některé, kteří své těžké životní situace nyní řeší, a hledají záchytné body v určitých situacích motivací. Budeme velmi rádi, pokud vám naše cesta a to, co denně činíme sami pro sebe i ostatní přátelé v rámci naší terapeutické činnosti dodá motivaci a směr k vašemu majáku. K vašemu středobodu Vesmíru, který máme každý z nás umístěn hluboko v sobě samých. 

Petr a Ewča Kvasničkovi


Žádné komentáře:

Okomentovat