pondělí 8. února 2021

PIŠKOTOVÝ ŘEZ BEZ MOUKY

Velmi lehký, nadýchaný piškotový řez s domácí marmeládou. Měla jsem co dělat, abych se ovládla 😁 a nesnědla ho na posezení. No, nebyl až tak velký 😉, v průměru 21cm.

Suroviny:
2 větší vejce
2 pudinkové prášky
0,5 dl pískového cukru
0,5 dl oleje slunečnicového
1 ČL vinného kamene (nebo prášku do pečiva)
Malá špetička soli
Domácí marmeláda na potření řezu 
Sójové mléko na posypání nebo nastrouhaná čokoláda pro pěkný vzhled
Kousek másla na vymazání dortové formy do výšky 6cm

Postup:
Smícháme pudinky s vinným kamenem. V míse nebo na robotu vyšleháme do pěny celá vejce s cukrem a solí, pak po troškách přiléváme za stálého šlehání olej. Až vznikne krásně nadýchaný krém, jemně vmícháme sypké přísady. Do vymaštěné formy přendáme vzniklé těsto, zlehká ho zarovnáme a pečeme na 170 stupňů 20-25 minut. 
Těsto před dopečením zkontrolujeme špejlí, zda je hotové. Troubu prvních 20 minut pečení neotvíráme, aby nám těsto nespadlo🙃. Po upečení necháme korpus zvolna vychladnout. Jakmile je úplně vychladlý, podélně rozkrojíme. Spodní díl namažeme marmeládou, přiklopíme vrchním dílem a posypeme sójovým mlékem nebo nastrouháme čokoládu na vršek.

Je možno místo samotné marmelády použít tvaroh v poměru 1:1.
Přiznám se, že s tvarohem (z vaničky) a domácí marmeládou to bylo... 👍.
Ještě mě 🤔 napadlo, že na náplň řezu by bylo bezva použít kompotované ovoce. Takové meruňky nebo švestky bez kompotové šťávy rozmixovat a nastavit tvarohem z vaničky a pak naplnit piškotový korpus 😉.

Těch variant čím vším se dá plnit korpus je ....
Budu ráda, když napíšete, jak Vám chutnal piškotový řez.
..... podělíte se o vaše zkušenosti a přidáte nápad na další náplň.

Ewa Kvasničková
+420 608 700 035
www.prilezitostkezmene.cz














Žádné komentáře:

Okomentovat