středa 12. září 2018

Jsme to, co jíme aneb mýty a fakta o vegetariánství a veganství

Živé vysílání na téma Zdravá výživa, vegetariánství a veganství. Mýty a fakta, osobní zkušenosti. Rozhovorem s Petrem a Ewou Kvasničkovými o zdravé stravě, vaření. Bonus na závěr - recept na dobré veganské jídlo. Těší se na vás Sueneé, Ewa a Petr




Listové šátečky se žampióny a tofu

Další z našich oblíbených receptů.

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly. Petr a Ewa

Suroviny: Těsto listové 275g, plát o velikosti: 24x40cm, 15 ks 8x8cm Plnící směs: Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet) Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno) Olej slunečnicový 4 PL Cibule velká 1ks (nakrájet na kostičky) Sůl mořská 0,25 ČL Pepř černý mletý 1 špetka Kmín drcený 0,5 ČL Slaná voda (veganská verze), vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Celková doba přípravy včetně pečení cca 1 hodina.




čtvrtek 6. září 2018

Veganský brokolicový krém

Vážení přátelé dobrého jídla,
přinášíme Vám další z našich oblíbených receptů. Tentokrát z brokolice na veganský brokolicový krém. Budeme rádi za vaše názory.

Petr a Ewa 





SUROVINY PRO cca 4-6 porcí:
Brokolice 1ks 
Cibule 0,5 ks 
Olej slunečnicový 3 PL 
Sůl mořská 0,5 ČL 
Vegetka (ze zdravé výživy) 1 ČL 
Shoyu omáčka 1 PL 
Česnek (nemusí být) 2 stroužky 
BIO ovesný nápoj (nebo rostlinná smetana) 0,1 l
Voda pitná 1 l
Doba přípravy :  cca 30 min