Životní situace dané do života učí člověka uvěřit v sebe samého. Ve svou jedinečnost, která je u každého naprosto nenahraditelná. Tím je možné v nitru sebe už nepodlehnout a nenechat se dále ovládat životními situacemi, emocemi, ostatními lidmi...
Vážení přátelé vědomého vaření,
dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.
Petr a Ewa
Recept na 10-12 porcí:
Suroviny pro uvaření sojového granulátu:
Sojový granulát 1 balení 150 g
Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
Shoyu omáčka 3 PL
Sůl kuchyňská 0,5 ČL
Vegeta bez glutanu 2 PL
Voda pitná 1,5 l
Ostatní suroviny na omáčku :
Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
Sůl kuchyňská 0,5 ČL
Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
Rajčatový protlak 3ks po 140g
Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
Bazalka sušená 3 PL
Olej slunečnicový 14 PL
Semolinové špagety 850g
Čas přípravy cca 40 min.
Vážení přátelé vědomého vaření,
dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na zapečenou kapustu. Tento recept je veganský a bezlepkový. Použitím uzeného bio tempehu a rostlinné smetany se stává toto jídlo kulinářským zážitkem. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak jste si pochutnali.
Ewa a Petr
Suroviny:
Rýže basmati 200 g (zvlášt uvařit i s podravkou)
Kapusta 400g (zvlášt uvařit ve slané vodě do poloměka)
Tempeh BIO uzený 200g (nastrouhat nahrubo)
Cibule 1 ks (nakrájet na kostičky, pod tempeh)
Olej slunečnicový 8 PL
Sůl mořská 1/3 ČL
Vegeta bez glutanu 1 PL
Smetana sojová 200 ml
DOBA PŘÍPRAVY:
cca 35 min + 30 min pečení v troubě na 200 stupňů
Živé vysílání na téma Zdravá výživa, vegetariánství a veganství. Mýty a fakta, osobní zkušenosti.
Rozhovorem s Petrem a Ewou Kvasničkovými o zdravé stravě, vaření.
Bonus na závěr - recept na dobré veganské jídlo.
Těší se na vás Sueneé, Ewa a Petr
Vážení přátelé vědomého vaření,
dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.
Petr a Ewa
Suroviny:
Těsto listové 275g, plát o velikosti: 24x40cm, 15 ks 8x8cm
Plnící směs:
Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
Olej slunečnicový 4 PL
Cibule velká 1ks (nakrájet na kostičky)
Sůl mořská 0,25 ČL
Pepř černý mletý 1 špetka
Kmín drcený 0,5 ČL
Slaná voda (veganská verze), vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením
Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.
Vážení přátelé dobrého jídla, přinášíme Vám další z našich oblíbených receptů. Tentokrát z brokolice na veganský brokolicový krém. Budeme rádi za vaše názory. Petr a Ewa
SUROVINY PRO cca 4-6 porcí: Brokolice 1ks Cibule 0,5 ks Olej slunečnicový 3 PL Sůl mořská 0,5 ČL Vegetka (ze zdravé výživy) 1 ČL Shoyu omáčka 1 PL Česnek (nemusí být) 2 stroužky BIO ovesný nápoj (nebo rostlinná smetana) 0,1 l Voda pitná 1 l Doba přípravy : cca 30 min
Krásný dobrý den, přátelé. Máte rádi domácí voňavé housky "obzvláště vypečené"? Pokud ANO, jako my, právě pro vás jsme připravili video recept. Budeme rádi, pokud vám budou chutnat a podělíte se s námi o vaše zkušenosti a fotky.
Petr a Ewa
Suroviny:
Mouka pšeničná celozrnná 80 g
Mouka hladká 170 g
Droždí čerstvé 1/2 kostky
Mléko 150 ml
Cukr 1 ČL
Olej slunečnicový 65 ml
Sůl mořská 1 ČL
Vejce 1 ks (na potření)
Na posypání: sezamová, slunečnicová,
lněná semínka, mák, kmín, hrubá sůl
PEČEME 15-20 min na 220 st. C
Přibližný čas přípravy: 15 min +15-30 min kynutí + 20 min pečení