úterý 16. února 2021

ČÁJ NA DOBRÝ SPÁNEK

Dnes se ráda s vámi podělím o zkušenosti s bylinkami o čajové směsi, která se nám v našem  životě osvědčila, jako dobrá podpora na vydatný spánek. Tato směs je ze 4 bylinek:
meduňky lékařské, vřesu obecného, levandule lékařské, třezalky tečkované.
Čaj si připravujeme a popíjíme 1-2 hodiny před spaním.

Způsob přípravy čaje:
Dvě čajové lžičky směsi zalejeme 250 ml vařící vody. Necháme 10 minut luhovat, nejlépe přikryté. Pak přelejeme přes čajové sítko do skleničky či hrnečku. Pijeme ještě teplý.

Bylinky jsou vlastnoručně nasbírané, s láskou a péčí sušené.
Připravuji bylinkové směsi čajů s různým zaměřením s ohledem i na naše zdravotní potřeby. Do čajových směsí míchám i bylinky 🌻🍁🍀 z naší zahrádky. Pokud čte tyto řádky někdo, kdo by rád pro sebe nebo své blízké třeba i čajík na ,,míru ušitý" dle zdravotních požadavků,  nebo jen tak pro volné chvíle, velmi ráda přispěji svým umem 😊. Ráda vám poradím a zkonzultuji s vámi vaše potřeby 😉.
Nabízím nyní variantu čaje na dobrý spánek.

Máme nachystané další bylinné směsi : 
ČAJ NA POKOJNOU MYSL - 6 bylin
ČAJ NA DOBRÉ TRÁVENÍ - 8 bylin

Ewa Kvasničková
+420 608 700 035
www.prilezitostkezmene.cz

SMYSLEM JE BÝT POZOROVATEL POZOROVATELE A TVOŘIT 🙄

Absolutní vnitřní klid nám umožňuje stát se pozorovatelem pozorovatele. Pozorovat toho, kdo si myslí že ...

Mysl si v tu chvíli myslí, že dochází ke stavu zbláznění se.

Z klidu pozorovatele je však v jasnosti viděno, cítěno, že zde již není ten, kdo by se měl, nebo mohl z čehokoliv zbláznit. 

Tomu, kdo je tím pozorovatelem již nedochází, proč by to měl dělat, jelikož tento jev je již za rozlišovací schopností tohoto pozorovatele 😁.

Jediný kdo se snaží zde neustále dupad svými nožičkami jsou jednotlivé části žadonící o pozornost pozorovatele.

Pozorovatel však pevně a jasně stojí pozorujíce tyto části, vysílajíce nepřetržitý proud Lásky ke každé z těchto částí..... a vše se zklidňuje 🙏

Po usednutí prachu se otevírá úplně Nový prostor 💞. Prostor Nové Země ve mně...

JSEM na cestě skrze Srdce 💓 k sobě...
www.prilezitostkezmene.cz

pondělí 15. února 2021

NENÍ SE O CO PŘÍT, DŮLEŽITÉ JEST SE OPŘÍT 😘

NENÍ SE O CO PŘÍT, NENÍ CO ZACHRAŇOVAT, aneb cesta z města do krajin vnitřních, do krajin sebe sama 🙏.

Jakmile dokáži zachránit svou absolutní podstatu před názory, posuzováním a hodnocením sebe sama, či ostatních bytostí, nemám koho zachraňovat. Nemám se v tu chvíli o co přít. Neexistuje v ten okamžik ani horší, ani lepší. V tu chvíli se stávám 💗 Srdcem ve svém těle, 💗 Srdcem planety 🌍 Země, tlukoucím 💗 Srdcem samotného Vesmíru a navíc se toto vše děje "VE-SMÍRU". 

V ten okamžik se rozplývá hodnocení, zda zachraňuji, nebo ničím, jelikož dojde k propojení na úrovni kosmické, to není v rozporu, názoru a potřeb hodnocení. Z tohoto stavu už není jiné cesty, než být jedním se vším. "Nehodnotit, neubližovat, MILOVAT a CTÍT". Z tohoto pole mého se skrze tento stav rozplývá tato jednota skrze kvantové Pole k ostatním bytostem, které není možné měnit, jen jim zásluhou energie sebe sama umožnit změny.

Silný Bobr - průvodce na cestě Životem skrze 💗 Srdce k Otci.
www.prilezitostkezmene.cz

pondělí 8. února 2021

PIŠKOTOVÝ ŘEZ BEZ MOUKY

Velmi lehký, nadýchaný piškotový řez s domácí marmeládou. Měla jsem co dělat, abych se ovládla 😁 a nesnědla ho na posezení. No, nebyl až tak velký 😉, v průměru 21cm.

Suroviny:
2 větší vejce
2 pudinkové prášky
0,5 dl pískového cukru
0,5 dl oleje slunečnicového
1 ČL vinného kamene (nebo prášku do pečiva)
Malá špetička soli
Domácí marmeláda na potření řezu 
Sójové mléko na posypání nebo nastrouhaná čokoláda pro pěkný vzhled
Kousek másla na vymazání dortové formy do výšky 6cm

Postup:
Smícháme pudinky s vinným kamenem. V míse nebo na robotu vyšleháme do pěny celá vejce s cukrem a solí, pak po troškách přiléváme za stálého šlehání olej. Až vznikne krásně nadýchaný krém, jemně vmícháme sypké přísady. Do vymaštěné formy přendáme vzniklé těsto, zlehká ho zarovnáme a pečeme na 170 stupňů 20-25 minut. 
Těsto před dopečením zkontrolujeme špejlí, zda je hotové. Troubu prvních 20 minut pečení neotvíráme, aby nám těsto nespadlo🙃. Po upečení necháme korpus zvolna vychladnout. Jakmile je úplně vychladlý, podélně rozkrojíme. Spodní díl namažeme marmeládou, přiklopíme vrchním dílem a posypeme sójovým mlékem nebo nastrouháme čokoládu na vršek.

Je možno místo samotné marmelády použít tvaroh v poměru 1:1.
Přiznám se, že s tvarohem (z vaničky) a domácí marmeládou to bylo... 👍.
Ještě mě 🤔 napadlo, že na náplň řezu by bylo bezva použít kompotované ovoce. Takové meruňky nebo švestky bez kompotové šťávy rozmixovat a nastavit tvarohem z vaničky a pak naplnit piškotový korpus 😉.

Těch variant čím vším se dá plnit korpus je ....
Budu ráda, když napíšete, jak Vám chutnal piškotový řez.
..... podělíte se o vaše zkušenosti a přidáte nápad na další náplň.

Ewa Kvasničková
+420 608 700 035
www.prilezitostkezmene.cz














pátek 5. února 2021

PŘÍLEŽITOST KE ZMĚNĚ NÁS SAMÝCH V NÁS SAMÝCH

I když v hloubi sebe vím, že hmotný svět je iluzorní a pomíjející, žiji šťastně a spokojeně ve hmotném Světě s plným vědomím jeho pomíjivosti a iluzornosti.

Na základech tohoto uvědomění a promítání do každodennosti samotného Života vědomě prožívaného Tady a Teď přetvářím vyšší světy do hmoty světa pozemského.

Síla samotného "Ducha" (Tvůrce) skrze Duši člověka v tělesnosti pozemské realizované skrze Člověka je onou silou Boha, jenž hledáme po věky věků. 

Tak, aby bylo možné tvořit vše hmotné v souladnosti se samotným Tvůrcem, respektive se státi jím samým, jakožto jeho buňkou v souladnosti s jeho celkovostí, jenž nemá počátku ni konce, jsme jakožto lidé vedení k oproštění se od všeho, co není v souladnosti o které je mluveno. 

NIKOLIV VŠAK OPROŠTĚNÍ SE OD VŠEHO POZEMSKÉHO A HMOTNÉHO! 

Hojnost není mrháním, je-li prožívána skrze vyšší vědomí a aplikaci vědomostí, jenž jsou obsaženy a realizovány skrze činy Člověka zde na Matičce Zemi v souladnosti o které je výše psáno. 

Cesta, kterou hledáme je samotným cílem v němž se ocitáme zásluhou uvědomění toho, kdo doopravdy jsme a kam jdeme. Dotknutím se naší vlastní Božské opravdové moudrosti se rázem rozpouští vše iluzorní, jenž nás od cesty k sobě samým jediné odvádí.

Každý den, každou hodinu, každou minutu či vteřinu máme možnost aplikovat naší vnitřní moudrost a proměnit ji v souladnosti s vyšším záměrem v PŘÍLEŽITOST KE ZMĚNĚ NÁS SAMÝCH V NÁS SAMÝCH.

JSEM na cestě skrze SRDCE 💗 k sobě...
www.prilezitostkezmene.cz

čtvrtek 28. ledna 2021

MAKOVÉ SUŠENKY BEZ MOUKY A CUKRU

Na nákupu v potravinách velice dlouho "procházím" obaly sušenek a zkoumám, aby byly pokud možno bez palmového tuku a dalších zbytečných složek. A  to mě zbytečně dlouho zdržuje a často se stane, že odejdu bez sušenek. A mlsná mě dožene doma. Tak jdu do kuchyně experimentovat a něco vznikne.  A když se zadaří, ráda se s Vámi podělím. Takto vznikly bleskově do 30 minut makové sušenky 😙 bez mouky a přidaného cukru. 

Suroviny:
3 středně velké zralé banány
0,5 HR ovesných vloček
0,5 HR mletého máku
1 ČL mleté skořice
2 PL rozinek

Postup :
Rozinky propláchneme vodou a 10 minut necháme v teplé vodě odstát.
Na hlubokém talíři vidličkou rozmačkáme banány, přisypeme všechny složky a přidáme scezené rozinky. Důkladně propracujeme hmotu a v ruce vytvoříme placičky veliké 5-6 cm, vysoké 5-8 mm. Placičky klademe na plech vyložený pečícím papírem - podařilo se mi vyrobit 12ks.  Pečeme 15 min. při 160 st.
Sušenky 😍 zůstávají pěkně vláčné a vlhké, spíš jsou jako sladké placičky.
Docházím k poznání, že klidně mohly být i bez rozinek - banány byly hodně zralé s velkým obsahem cukru. Placičky uspokojily naše chutě na mls 😊.

Ewa Kvasničková
+420 608 700 035
www.prilezitostkezmene.cz

















středa 20. ledna 2021

Omáčka z kořenové zeleniny s hlívou ústřičnou a pohankou

Už dlouho jsem měla chuť uvařit nějakou dobrotu s hlívou ústřičnou😏. Našla jsem doma kořenovou zeleninu a měla jsem představu, že jako příloha v zimním období je pohanka ta nejlepší volba😛.
Ovšem jestli nejste naklonění pohance, docela dobře si pochutnáte, když jako přílohu připravíte těstoviny nebo rýži nebo bulgur, kuskus nebo jáhly.... zkrátka na co máte chuť. Tedy pojďme na to.

Suroviny pro 4 porce:

300g hlíva ústřičná
1ks velká cibule
1ks střední mrkev
1ks petržel
kousek celeru
4 PL oleje (slunečnicový, řepkový)
2 ks bobkových listů
3 ks nového koření
1,5 ČL kurkumy
1 špetka pepře (nebo vice, pokud máte chuť na pálivější omáčku)
1 ČL kmínu
0,5 ČL soli
0,5 l vody
2 stroužky česneku
1 ČL majoránky
1,5 PL sójové omáčky (Shoyu) 
200 g pohanka

Postup:

1) Nejprve si nachystáme: 
- kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy
- hlívu opláchneme vodou, necháme okapat
- oloupeme česnek a cibuli (tu nakrájíme na kostičky)
- hlívu nakrájíme na kousky stejné velikosti jako kořenovou zeleninu a přendáme do samostatné mísy

2) Do hrnce na omáčku dáme olej, rozehřejeme na sporáku, přidáme cibulku, občas promícháme a smažíme do jemně hněda. Osolíme, promícháme se solí, přidáme hlívu, kurkumu, bobkový list, nové koření, kmín, pepř, prolisovaný česnek. Vše promícháme, pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až se začne koření přichytávat podlijeme vodou jen tolik, aby vše bylo ponořené a dusíme cca 20 minut. Občas během vaření promícháme.

3) Připravíme přílohu. Pohanku přebereme, zda tam není kamínek, na sítku opláchneme pod studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, špetkou soli osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme zprvu na plno, aby došlo k varu. Jak se pohanka začne vařit, ztlumíme na nejmenší plamen. Necháme stále pod pokličkou. Celou dobu nemícháme. Po 15 minutách vypneme sporák, pohanku promícháme a necháme ji  pod pokličkou volně ,, dojít,,.

4) Vrátíme se k omáčce. Do hrnce po cca 20 minutách přidáme kořenovou zeleninu. Stále ponecháváme minimum vody, aby se  zelenina pěkně podusila, promícháme, dle potřeby podléváme vodou. Pod pokličkou dusíme cca 20 minut. Omáčka se ničím nezahušťuje. Pouze dochutíme ke konci vaření sójovou omáčkou a majoránkou.

5) Pokud je hlíva v omáčce měkká, můžeme servírovat.
Na talíř k doplnění chuti jsme si přidali volně nakrájené čerstvé zelí😛.

Dobrou chuť 🍲 !